IED Blog

Početna   /   IED Blog   /   Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv malim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći kroz Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

Kroz ovaj Program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara u iznosu od 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku, nove proizvodne opreme i/ili mašina;

transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta; novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara , a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2.500.000 dinara.

Privredni subjekti koji su zainteresovani za učešće u Programu, zahtev za bespovratnu pomoć podnose zajedno sa kreditinim zahtevima u jednoj od banaka ili lizing kuće koja je
partner na Programu.

Izvor: Ministarstvo privrede, 26.april 2017.

Opšrinije: http://www.privreda.gov.rs/vise-od- 567-miliona- dinara-bespovratnih- sredstava-za-mala-i- srednja-preduzeca- za-nabavku- opreme/