IED Blog

Početna   /   IED Blog   /   Kineski investitori zainteresovani za saradnju sa RTB-om Bor

Kineski investitori zainteresovani za saradnju sa RTB-om Bor

Nove mogućnosti za RTB Bor

Kako “Politika” izveštava, rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor saopštio je da su to preduzeće danas posetili predstavnici najveće državne kineske kompanije za proizvodnju bakra i procenu zlata, zajedno sa partnerima iz kineske privatne investicione i upravljačke agencije.

Kako se navodi, u razgovoru sa generalnim direktorom RTB- a Blagojem Spaskovskim istaknuto je, pored ostalog, da je ta kineska kompanija u Srbiji i Boru prvi put i to na zvanični zahtev Kine koja „želi da upravo njihova najveća državna kompanija ostvari saradnju sa RTB-om Bor”.

„Naša zemlja bi volela da upravo mi ostvarimo saradnju sa RTB-om Bor i zbog toga smo ovde”, kazao je, kako piše u saopštenju, direktor investicija u rudarstvu te kineske kompanije.

Dodaje se da su nakon razgovora sa menadžmentom RTB Bora, kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gosti iz Kine u pratnji Spaskovskog, razgledali površinski kop „Veliki Krivelj” i tamošnju flotaciju, novu topionicu, fabriku sumporne kiseline i pogon elektrolize.

Izvor: Politika