Detalji obuke

Aktuelne obuke i radionice   /   PowerPivot za Excel (2010, 2013 & 2016)

Detalji

 • Mesto:Računarski kabinet IED, Zemun, Pregrevica 168
 • Vreme:24. januar 2019. od 17,30 i 26. januar 2019. godine od 10 časova
 • Predavač:Vrhunski stručnjak sa ogromnim ekspertskim i predavačkim iskustvom
 • Kotizacija sa novogodišnjim popustom od 25%:Svega 12.000,00 dinara (+PDV) za oba nastavna dana

PowerPivot za Excel (2010, 2013 & 2016)

Značaj i prednosti “pivotiranja”

Skoro da ne postoji kompanija, banka ili preduzeće u kome se za formiranje izveštaja ne koriste ove tabele. Power Pivot tabele mogu agregirati (sabiranje, prebrojavanje, itd.) podatke za sve klasifikacije ili kategorije istovremeno, prevlačenjem (“drag and drop”) podataka. One mogu veoma jednostavno izračunati sve međuzbirove od baze podataka koja može imati i do 2048 miliona podataka u jednoj tabeli, znači gotovo neograničeo. Posebno je olakšano obrađivati veći broj podataka periodično (on-line), više puta dnevno, nedeljno, itd. na koje se samo treba povezati upotrebom Power Pivot dodatka. Reč je o dodatku za Excel 2010 koji je ugrađen u verzijama 2010/2013/2016 i koji je najbolja nova funkcija koja se pojavila u poslednjih 20 godina unapređenja excela.

Kada se Power Pivot instalira, pojavljuje se kao poseban Tab u glavnom meniju. Ulaskom u Power Pivot okruženje, izgledaće Vam kao da se nalazite u posebnom programu unutar Excel-a. Na početku imate standardni tabelarni prikaz (Data View) koji možete promeniti u prikaz za povezivanje izvornih tabela (Diagram View). Naravno da u klasičnom Excel-u takav prikaz ne postoji već samo tabelarni. Takođe, Power Pivot poseduje izuzetan matematički aparat. Veliki broj funkcija od kojih mnoge postoje u Excel-u je dodatno obogaćen novim koje postoje samo u Power Pivot-u. Kada ste u Power Pivot-u dodatku uvezli, povezali i uradili potrebne proračune, izrađujete višetabličnu powerpivot tabelu i pravite izveštaje sa mnogo većim mogućnostima od standardnih.

 

Principi nastave:

Obuka je namenjena svim polaznicima koji nisu nikada ili veoma malo znaju o „pivotiranju“ podacima, kao i onima koji misle da “dobro poznaju pivot tabele”. Obuka se vrši u računarskom kabinetu Instituta – u malim grupama, sa najviše 10 polaznika. Izvodi se na računarima – svaki učesnik jedan računar (polaznici po želji mogu poneti svoje LT), kako bi sav nastavni materijal mogli nesmetano da koriste.

 

Obuka se odvija u dva dana: 24. januar od 17,30 časova i 26. januara 2019. godine od 10 časova, oba dana po 5 nastavnih časova. Obiluje osmišljenim praktičnim zadacima, kako bi polaznici mogli u potpunosti da utvrde znanje i stvore veštinu efikasne upotrebe Excela, odmah nakon završene obuke.

 

Predavač je vrhunski stručnjak sa ogromnim ekspertskim i predavačkim iskustvom – više od 4 godine predavač i konsultant Instituta za upotrebu ovog moćnog poslovnog alata.

 

Program nastave

 • Čemu služi i kako vam može pomoći PowerPivot dodatak?
 • Instalacija i verzije PowerPivot dodatka
 • Priprema podataka, uvoženje i povezivanje različitih izvora i formata
 • Datumski formati, radni prostor, manipulacija sa podacima, filteri i sortiranje
 • Izračunavajuće kolone, upotreba funkcija, referenciranje, fukcije za agregacije podataka, greške u formulama i funkcija RELATED
 • Izrada modela podataka i idealna struktura podataka za analizu
 • Stilovi Pivot tabele i formatiranje Izveštaja i funkcija GETPIVOTDATA
 • Izračunavajuća polja, implicitne i eksplicite mere
 • Kotekst DAX fukcija i operatora i mera
 • DAX funkcije koje morate znati: CALCULATE, COUNTROWS, FILTER, DISTICTCOUNT, ALL, ALLEXCEPT, ALLSELECTED, X funkcije
 • Fukcije vremenske obrade podataka: PREVIOUSYEAR & NEXTYEAR, DATESYTD & TOTALYTD, DATESBETWEEN, FIRSTDATE & LASTDATE , CLOSING/OPENINGBALANCE , DATEADD, PARALLELPERIOD i % Year on Year & Error Handling
 • Uslovno formatiranje u PowerPivot tabeli
 • PowerPivot grafikoni u kombinaciji sa interaktivnim tabelama

Program u PDF formatu možete preuzeti OVDE.

 

Produžena je akcija novogodišnjih popusta – uštedite čak 4.000,00 dinara!!!

Kotizacija iznosi 16.000,00. Obzirom da je akcija novogodišnjih popusta produžena, Institut za prijave i uplate do 18. januara 2019. godine, na ovu cenu odobrava 25% popusta, pa tako kotizacija iznosi svega 12.000,00 dinara (+PDV). Za dva i više učesnika iz iste organizacije, odobravamo dodatnih 5% popusta.

 

Prijavu možete izvršiti klikom na dugme “Prijavite se” gde možeete popuniti elektronsku prijavu ili je preuzeti u .doc formatu i poslati na bilo koju od naših e-mail adresa.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na:

011/3077612, 3077613, 063/509972

osoba za kontakt: Jelena Simović

prijava@economicdiplomacy.co.rs

jsimovic@economicdiplomacy.co.rs

ied.bg@mts.rs