Detalji obuke

Aktuelne obuke i radionice   /   Rodna ravnopravnost – u susret rokovima

Detalji

  • Opcija 1: Hotel Šumadija, Beograd (Banovo brdo):8. decembar 2023. godine od 10h
  • Opcija 2: on line (ZOOM):8. decembar 2023. godine od 10h
  • Predavači:Dr Slađana Gligorić i ekspert za radne odnose (detalji na stranici)
  • Kotizacija i popusti:14.500,00 (+PDV), odnosno 13.000 (+PDV); detalji o popustima na stranici

Rodna ravnopravnost – u susret rokovima

ROK ZA PREDAJU IZVEŠTAJA 15.1.2024; UREDBA O RODNO OSETLJIVOM JEZIKU; RODNO BUDŽETIRANJE

Rodna ravnopravnost u poslovnoj zajednici Srbije regulisana je Zakonom o rodnoj ravnopravnosti i pratećim podzakonskim aktima (koja su na snazi od juna prošle godine), a propisali su tačno utvrđene rokove za izvršenje obaveza koje iz njih proističu. Naime, poslodavci u  privatnom i javnom sektoru imaju obavezu donošenja plana upravljanja rizicima od povrede principa rodne ravnopravnosti. Izveštaj o sprovođenju Plana ili  programa rada kao i Plan upravljanja rizicima se podnosi nadležnom Ministarstvu do 15. januara 2024. godine, pa je naš seminar prilika da se informišete o svojim obavezama i rokovima za izvršenje, kao i da dobijete sve neophodne instrukcije za sprovođenje ovih obaveza.

Takođe, bliži se početak primene zakonskih odredbi  o rodno osetljivom jeziku (jun 2024. godine). Ove odredbe će dovesti do značajnih promena, pa ćemo iz tog razloga na našem seminaru govoriti i o njima, kako bi poslovna zajednica imala dovoljno vremena da te izmene implementira u svoj rad.

Na seminaru ćemo predstaviti i najnoviju Uredbu Vlade Republike Srbije o potvrđivanju programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo u 2023. godini, kao primer rodnog budžetiranja.

Na kraju, poseban deo biće odvojen za prezentaciju obaveza poslodavca pred inspekcijskim nadzorom u oblasti rodne ravnopravnosti.

Svi učesnici će dobiti model Plana upravljanja rizicima od povrede principa rodne ravnopravnosti, a biće detaljno analizirana kontrolna lista za inspekcijski nadzor, koja će takođe biti dostavljena učesnicima, uz ostali nastavni materijal.

 

Predavači:

  • Slađana Gligorić, doktor pravnih nauka, politikolog, miritelj i docent na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe.
  • Ekspert za radne odnose sa dugogodišnjim iskustvom u inspekcijskom radu.

 

Način realizacije, kotizacija i popust:

Nastavu na seminaru “Rodna ravnopravnost – u susret rokovima” možete pratiti, po sopstvenom izboru, u nastavnoj sali Hotela Šumadija u Beogradu ili on-line putem ZOOM platforme. Obe grupe učesnika slušaju nastavu u isto vreme.

1. Za prisustvo u nastavnoj sali, kotizacija iznosi 14.500,00 (+PDV) i obuhvata nastavu, nastavni materijal, direktno interaktivno učešće u predavanju i posluženje u pauzama.

2. Za učešće na nastavi putem ZOOM platforme kotizacija iznosi 13.000,00 (+PDV). Nastava se prati u realnom vremenu, zajedno sa učesnicima koji su fizički prisutni u sali. Pitanja se postavljaju putem chat-a, a predavači će na njih da odgovore nakon pauze ili na kraju predavanja.

Popusti:

  • Za brze uplate odobravamo 5% popusta
  • Za dva i više učesnika odobravamo dodatnih 10% popusta.

 

Informacije i prijavljivanje:

Prijavu  možete izvršiti klikom na dugme “Prijavite se” gde možete popuniti elektronsku prijavu ili preuzeti obrazac u .doc formatu i poslati ga na bilo koju od naših e-mail adresa

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na:

011/3077612, 3077613, 063/506097

prijava@economicdiplomacy.co.rs

ied.bg@mts.rs