Detalji obuke

Aktuelne obuke i radionice   /   Telefonske konsultacije – nova usluga

Detalji

 • Novi proizvod:Konsultantske usluge za oblast javnih nabavki i poslovanja privrednih društava
 • Konsultacije pruža:Ljubinka Kovačević (detalji na stranici)
 • Cena usluge:Pretplata na 3, 6 ili 12 meseci uz prateće benefite (besplatno učešće na seminarima) - detalji na stranici

Telefonske konsultacije – nova usluga

Dinamične promene u poslovnom okuženju imaju za posledicu česte promene zakonskih propisa. Zbog toga se javila potreba za pružanjem brze i neposredne stručne savetodavne pomoći. U tom cilju, Institut za ekonomsku diplomatiju pokreće telefonske konsultacije koje će korisnicima omogućiti brzo i efikasno rešenje svakog problema koji se pojavi u realnom poslovanju.

 

Konsultant:

Ljubinka Kovačević, ekonomista. Puni radni staž je ostvarila na značajnim i odgovornim funkcijama u više privrednih društava (zamenica generalnog direktora u „Crvenoj zvezdi“, pomoćnica direktora u „Ivo Lola Ribar“, specijalna savetnica u Udruženju banaka Jugoslavije, načelnica u Saveznom ministarstvu finansija, pomoćnica generalnog sekretara Saveza računovođa i revizora Srbije, vođa tima revizije u revizorskoj kući „IEF“, zamenica predsednika Saveta SDK, član velikog broja radnih grupa i mnogih komisija na nivou zemlje, kao i predsednica Komisije za priznavanje zvanja iz oblasti računovodstva na nivou Jugoslavije, saglasno odlulci Vlade SRJ.

Zbog posedovanja ogromnog radnog iskustva, gospođa Ljubinka Kovačević je dugi niz godina pružala konsultantske usluge za oblast javnih nabavki, i održala veliki broj obuka i savetovanja na razne teme iz ove oblasti. Koautor je više priručnika iz oblasti javnih nabavki kao i Priručnika za polaganje ispita za službenika za javne nabavke. Osim toga, zahvaljujući poslovima revizora i višegodišnjoj nastavnoj praksi u oblasti javnih nabavki i poslovanja privrednih subjekata, gospođa Ljubinka Kovačević će podeliti svoju ekspertizu sa svima koji žele da nauče, ili koji ne mogu da nađu u mnoštvu zakonskih propisa pravo rešenje za problemske situacije sa kojima se svakodnevno susreću.

 

Oblasti konsultacija

1. JAVNE NABAVKE

 • Primena zakonskih rešenja za naručioce
 • Primena zakonskih rešenja za ponuđače
 • Izrada plana javnih nabavki
 • Istaživanje tržišta i utvrđivanje procenjene vrednosti
 • Nabavke na koje se Zakon ne primenjuje
 • Izvršenje i izmena ugovora
 • Ponuda, važenje ponude i otvaranje ponude

Sve ostale teme sa kojima se naručioci i ponuđači susreću u svakodnevnom praksi

2. POSLOVANJE PRIVREDNIH DRUŠTAVA

 • Osnivanje privrednih društava, povećanje i smanjenje kapitala, dodatne uplate, sticanje i otuđenje sopstvenih akcija, emisiona cena i emisiona preija, osnivanje i poslovanje ogranka u zemlji i inostranstvu, sticanje i raspolaganje imovinom velike vrednosti…
 • Statusne promene, likvidacija, izrada likvidacionog bilansa i likvidacionog izveštaja, likvidacioni o-statak…

 

Uslovi pružanja konsultantskih usluga

 • Konsultantske usluge se pružaju putem telefonskog broja 011/7138774 ili 063/8840996, svakog radnog dana u periodu od 10 do 14 časova.
 • Pretplatu na ovu uslugu, i to na period od 3, 6 ili 12 meseci, uz prateće benefite koje time ostvarujete. Detalje o pretplati i ponuđenim paketima, kao i narudžbenicu, moužete preuzeti u PDF formatu OVDE .

 

 

Napomena: Mišljenja i saveti koje dobijete putem telefonskih konsultacija nisu zvanična mišljenja nadležnih državnih institucija niti Instituta, već stručni stavovi našeg konsultanta  koji imaju za cilj brže rešavanje vaših konkretnih problema, u skladu sa Zakonom, i ne mogu biti korišćena u sudskoj praksi ili u rešavanju bilo kakvih sporova.

 

Za dodatne informacije u vezi sa ovom uslugom kontaktirajte nas na:

011/3077612, 3077613, 063/506097

jsimovic@economicdiplomacy.co.rs

ied.bg@mts.rs