IED Blog

Početna   /   Kulturna Diplomatija   /   EXIT može biti održan

EXIT može biti održan

Dvadeseti, jubilarni, međunarodni festival Exit može biti održan ove godine, u svom redovnom terminu od 8. do 11. jula 2021. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Vest o njegovom održavanju dočekana je u svetu sa oduševljenjem, nakon objave gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučelića, a preneli su je mnogi inostrani mediji. Na jubilarnom, 20. Exit-u gostovaće velika svetska imena kao što su Dejvid Geta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Pol Kalkbrener, Nina Kravic, Boris Brejča, Sheck Wes, Solomun, Pol van Dajk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

„Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove vesti i mogućnosti da sa publikom iz celog sveta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo dve decenije festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osećamo da će Veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obeležiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u narednim mesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što pre vakcinišu, jer su zdravlje i bezbednost svih posetilaca, izvođača i članova tima, naš prioritet“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor jednog od naših najvećih kulturnih brendova, EXIT festivala.

Ovaj “povratak u normalnost” biće omogućen samo osobama koje su vakcinisane ili koje su preležale covid-19. Ostalim posetiocima biće omogućeno da se neposredno pred ulazak na Petrovaradinsku tvrđavu, vakcinišu brzim antigenskim testom. U tom smislu, direktor Exit-a, Dušan Kovačević, je istakao da će svim stranim posetiocima biti omogućeno da se prijave za vakcinaciju u Srbiji (Srbija je do sada vakcinisala više desetina hiljada stranaca). Time će se, osim povećanja broja posetilaca koji će moći da prisustvuju festivalu, doprineti i borbi protiv pandemije.

Sve informacije u vezi sa realizacijom ovogodišnjeg Exit-a možete naći na sajtu Festivala  exitfest.org. Exit može biti održan!

(izvor: Citymagazine)