Poslovni web administrator | wordpress

Početna   /   Poslovni web administrator | wordpress

POSLOVNI WEB ADMINISTRATOR

osposobljavanje za samostalno dizajniranje
i održavanje web sajta

Da bi firma bila konurentna na današnjem tržištu, neophodno je da ima dobro dizajniran i efikasan web sajt. To je dovelo do velike potražnje za WordPress sajtovima koji zadovoljavaju sve zahteve tržišta, naročito kada su u pitanju mala i srednja preduzeća, a jednostavni su za izradu, korišćenje i administraciju.

Prednosti ovakvog pristupa su da traži minimalna ulaganja (jeftiniji su od drugih tipova sajtova), najbrže se postavlja na internetu, administracija sajtova ne zahteva poznavanje programiranja i dizajniranja, laki su za editovanje i ažuriranje, pružaju veliki izbor stilova, alata, tema i dodataka, pretraživača ih favorizuju, naročito Google, pa se dobro kotiraju u rezultatima pretrage, što je veoma bitno u marketinškom smislu, daju analizu posetilaca i popularnosti sajta, što omogućava kontrolisanje njegovog učinka.

Obuka se vrši u računarskom kabinetu Instituta, u malim grupama, sa najviše 15 polaznika. Izvodi se direktno na računarima – jedan učesnik jedan laptop računar.

Nastava je organizovana u 5 nastavnih dana po 3 časa. Obiluje osmišljenim praktičnim zadacima u cilju potpunog ovladavanja veštinom efikasne upotrebe WordPress-a odmah nakon završene obuke. Polaznici dobijaju VirtualBox – virtuelnu mašinu za samostalni rad kao i drugi nastavni materijal kojeg tokom nastave dorađuju i tako formiraju sopstvene priručnike za rad.

Posebna pogodnost: Konsultacije sa predavačem obavljaju se upotrebom e-mail naloga tokom i nakon kursa.

Obuka će vam omogućiti da od idejnog rešenja (bez programiranja) napravite kompletan sajt u WordPress-u : napravite svoju temu na osnovu sopstvenog dizajna, upravljate uredničkim panelom i uređujete sadržaj u WordPress-u, koristite i podešavate widgete, instalirate pluginove, odaberete tipove korisničkih naloga, implementirate WordPress teme, radite sa novim verzijama WordPress-a i dodataka koje koristimo.

Cilj obuke je da steknete potrebno opštestručno znanje internet operatera koje se koristi prilikom dizajniranja internet sajta, podešavanja web servera, pripreme fotografija, upravljanja internet interfejsom i ostalim kategorijama vezanim za funkcionisanje sajta. Nakon ove obuke bićete:

 • osposobljeni da samostalno održavate web-prezentacije,
 • neposredno i samostalno unapređujete njen dizajn i razvijate sopstveni jedinstveni sadržaj,
 • upoznaćete se sa osnovama digitalnog marketinga i marketinga društvenih mreža,
 • osposobljeni za vođenje poslovnih stranica na društvenim mrežama.

Fond časova: 42 školska časa

Grupa je ograničena na 15 polaznika a obuka se sprovodi kroz direktan rad na računarima, power-point prezentacije i korišćenje nastavnog materijala.

Za sve učesnike obuke biće otvoren poseban e-mail nalog za konsultacije tokom i nakon kursa. 

Predavač: vrhunski ekspert iz oblasti IT tehnologija sa dugogodišnjim praktičnim poslovnim i nastavnim iskustvom 

PROGRAM OBUKE

 1. Osnovni pojmovi o CMS-u,
 2. Upoznavanje sa virtuelnim okruženjem za samostalni razvoj web prezentacija,
 3. Rad sa WAMP serverom, PHP-om, MySQL serverom i Control Panelom za administriranje sajtova,
 4. Instalacija CMS sistema WordPress-a i osnovna podešavanja,
 5. Napredna podešavanja sajta, uređivanje fotografija, izrada novog dizajna templejta
 6. Osnove digitalnog marketinga i marketinga na društvenim mrežama
 7. Targetiranje potencijalnog kupca proizvoda
 8. Odabir društvenih mreža za poslovanje, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Google Plus, Pinterest, sa razvojem strategije za povećanje broja pratilaca i
 9. Kako voditi Facebook kampanju uz  pomoć alata za besplatno vođenje društvenih mreža.