Detalji obuke

Aktuelne obuke i radionice   /   Zakon o javnim nabavkama

Detalji

  • Mesto:Novi Sad, Kongresni centar SPENS
  • Vreme:13. novembar 2019. godine od 10 do 15,30h
  • Predavač:Danijela Bojović, ekspert za JN i član Radne grupe za izradu Zakona
  • Kotizacija:10.500 (+PDV)
  • Popusti:Za brze uplate (u roku od 2 dana) - 5%; Za dva i više učesnika iz iste organizacije - dodatnih 10%

Zakon o javnim nabavkama

ŠTA PREDVIĐA NOVI ZAKON: EFIKASNIJE SPROVOĐENJE, SMANJENJE TROŠKOVA I PROCEDURA, ZAŠTITA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA, EFIKASNIJA ZAŠTITA PRAVA PONUĐAČA, BOLJA KONKURENTNOST I DRUGE NOVINE...

Vlada Srbije usvojila Novi Zakon o javnim nabavkama koji je, kao predlog, ušao u skupštinsku proceduru.

Nakon dugog najavljivanja, novi Zakon o javnim nabavkama je konačno ušao u skupštinsku proceduru i očekuje se njegovo usvajanje. Zbog jako velikog interesovanja, nakon pune sale Sava centra u Beogradu, oglašavamo upis grupe u Novom Sadu, u Kongresnom centru SPENS, 13. novembra 2019.

 

“Vlada Republike Srbije utvrdila je 23.9.2019. godine, Predlog zakona o javnim nabavkama kako bi se obezbedila usaglašenost sa pravnim tekovinama Evropske unije u ovoj oblasti, blagovremeno, pre pristupanja naše zemlje EU.

Efekti primene ovog zakona ogledaće se, pre svega, u efikasnijem sprovođenju postupaka javnih nabavki, smanjenju troškova i administrativnih procedura, zaštiti malih i srednjih preduzeća od negativnih posledica centralizacije javnih nabavki, kao i efikasnijoj zaštiti prava u toku same procedure.

Predložena rešenja imaju za cilj sprečavanje koruptivnog ponašanja, bolju konkurentnost i potpuno otvoreno oglašavanje u postupku javne nabavke.

Privrednim subjektima će se novim zakonom ukazivati na poslovne prilike i omogućiti proširivanje baze ugovarača na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, što će u velikoj meri uticati i na razvoj tržišta.

Poseban akcenat stavljen je na borbu protiv korupcije – povećanjem transparentnosti i staranjem o tome da privredni subjekti, javnost, mediji i drugi učesnici, budu obavešteni o mogućnostima za dodelu ugovora, kao i o ponuđačima kojima su ugovori dodeljeni.” (izvor: Sajt Vlade RS)

 

Predavač:

Danijela Bojović, ekspert za javne nabavke sa dugogodišnjim radnim iskustvom u Upravi za javne nabavke i član Radne grupe za izradu Nacrta zakona o javnim nabavkama.

Program seminara:

  • Osnovne odredbe, izuzeci, načela, naručioci
  • Postupci javnih nabavki
  • Kriterijumi za kvalitativni izbor, kriterijum za dodelu ugovora
  • Zaključenje i izmena ugovora
  • Zaštita prava u postupku

Program u PDF formatu možete preuzeti OVDE .

Kotizacija i popusti

Kotizacija za radionicu iznosi 10.500,00 dinara (+PDV). Za dva i više učesnika iz iste organizacije odobravamo 10% popusta, a za brze uplate – dodatnih 5%.

Prijava i dodatne informacije

Prijavu možete izvršiti klikom na dugme “Prijavite se” (pored slike) koji će Vas sprovesti kroz elektronsku prijavu, ili  možete preuzeti dokument u  “.doc”  formatu i poslati ga na bilo koji od naših mejlova.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na:

011/3077612, 3077613, 063/506097

prijava@economicdiplomacy.co.rs

ied.bg@mts.rs